Sárkányhajózás

 

Próbáld ki velünk a Sárkányhajózást! A programokhoz szükséges eszközöket, felszereléseket és feltételeket természetesen biztosítjuk (lapátok, mentőmellények, sárkányhajók, tapasztalt kormányosok, oktatás stb.)

A sárkányhajózásról:

Nincs még egy olyan különleges csapatsport, mint a sárkányhajózás. Kiváló közösségteremtő-, és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két csapatnyi ember küzd.

Kifejezetten alkalmas közösségi szellem formálására, csapatépítésre. Nem igényel semmilyen előképzettséget (az úszni tudáson kívül).

Néhány perces gyakorlás után, már látványos, hangulatos és izgalmas küzdelmet lehet kialakítani kezdő legénységek között is. Nők és férfiak, nemre és korra való tekintet nélkül akár együtt is, egy hajóban evezhetnek a győzelemért.

A sárkányhajó rendezvényeinken, csapatépítő versenyeinken 16-20 lapátos ül egy hajóban. Jobb és bal oldalt, arccal előre ülve, egytollú lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy tapasztalt kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos, pedig a hajó farában állva, egy rögzített kormánylapáttal kormányoz és összehangolja, irányítja az evezősök munkáját.

A sárkányhajó mérete és formája miatt kifejezetten biztonságos és stabil, ezáltal kitűnő lehetőséget biztosít a vízi jártassággal nem rendelkezők eveztetésére is.