Cool Túra

Szeretnéd megismerni a világ rejtett kincseit? Ha igen, felhőtlen szórakozásban lesz részed a COOL TURA játékunkban, mely nemcsak fizikai ügyességet, de jó logikát/memóriát igénylő játékokból áll, s megmutatja világunk szépségeit,adott országok kulináris csodáit,neves embereit. A játék során a résztvevőket csapatokra osztjuk,8 állomáson való részvétel lényege, hogy minél több és újabb dolgot fedezzünk föl az általunk lakott Földről és annak bizonyos népcsoportjairól és azok szokásairól, majd ezt az újonnan szerzett tudást a játék során hasznosítani tudjuk. A végső cél az, hogy a Te csapatod legyen a legjobb.

Mindegyik feladathoz biztosítjuk a szükséges eszközöket és játékvezetőink nyitottsága, hozzáértése elősegíti az oldott, bensőséges hangulat megalapozását, majd értékelik a csapatok teljesítményét, végül a program befejeztével kihirdetik melyik csapat került ki győztesként.

A program időtartama 1,5-2 óra, de ettől lehetőség van eltérni a megrendelő igényei szerint.
A program költsége tartalmazza a nyertesnek járó díjat és oklevelet. Amennyiben a megrendelő külön ajándékot szeretne azt is biztosítjuk.
20 főig 5 állomás ajánlott
+10 fő esetén + 1 állomás (A megrendelő igényei szerint variálható)

Kulináris ismérvek:

Ebben a játékunkban egy-egy adott ország jellegzetes, illetve tradicionális ételei által kell fel ismerni, hogy melyik étel milyen országra utalhat!

Mozaik csoda:

Összekevert képrészleteket kell minél rövidebb idő alatt helyreállítani, hogy végül kirajzolódjon a játékosok szeme előtt egy híres épület, vagy a világ egyik csodája.

Zászló bújócska:

10 ország zászlaját elrejtettük. Ezt a feladatot 2 csapat játssza, egymással vetélkedve A cél az, hogy a zászlókat minél hamarabb megleljék! De vigyázz!! Az ellenfél is keresi, hol lehetnek, és melyik országhoz tartozhat a zászló, ugyanis minden egyes zászló 1-1 pontot ér és csak akkor ér pontot a megtalált zászló, ha sikeresen kitalálják, melyik országhoz tartozik, ha esetleg ez nem sikerülne, sajnos az ellenfélé a pont! Úgyhogy ha nem szeretné az ellenfél csapatát a győzelemhez segíteni, ideje törni a fejeket.

Ötletes öltözködés:

Minden csapat húz egy borítékot, mely egy híres ember nevét rejti. Az adott eszközök segítségével a csapatok próbálják meg az adott személy legjellegzetesebb vonásait megjeleníteni. Ha az adott ember felismerhető, akkor 10 pont üti a csapat markát.

Zene felismerés:

Hallgass a megérzéseidre. A játékban egyes országok jellegzetes ritmusai csendülnek föl. A cél az, hogy az összes muzsikáról kitalálják honnan is „származhat”!

Ki vagyok én (Activity/Tabu):

Ismét a hírességeken a sor! Azonban most nem teljesen a fantáziájukra, hanem az eszükre is szükség lesz! A borítékból kihúzott híresség neve mellett a feladat módja is meg lesz adva, esetenként körülírással, avagy mutogatással kell rávezetniük csapattársaikra, kinek a nevét rejtette a boríték.

Egy falatnyi élvezet:

Ebben a feladatban a kulináris élvezeteké a főszerep! Bekötött szemmel kell kitalálni azt, hogy milyen ételt kóstolnak meg, majd ezután jön a feketeleves! A származási helyét is ki kell találni az adott „menünek”. Minden egyes kitalált fogásért jár 1 pont, és ha még azt is sikerül kitalálni, hogy hova valósi ez az étel, újabb 4 pont üti a csapatok markát!

Kultúr kvíz:

A világ összes pontján élő ősi törzsekről való érdekesebbnél érdekesebb kérdésekkel versenyeztetjük a csapatokat. Ki bizonyul a legokosabbnak?